Автобиографията на Маги Халваджиян: Много лична и без реклами

 „При мен киното винаги е било нещо, което ми пали фантазията и ме забавлява, и нещо, в което доброто винаги побеждава лошото.“

Много хора може би си мислят, че познават Маги Халваджиян. Той е един от най-известните продуценти в България, а в предаванията му има толкова шеги на негов гръб, че обществото си е изградило една представа за него и вярва, че няма нещо, което да го изненада като информация. И, да, фактите са впечатляващи. Дългогодишна успешна кариера, продуцент на най-гледаните предавания в ефира и собственик на други бизнеси, които също се справят отлично в своята сфера.

Само че съм убеден, че със своята автобиография Маги Халваджиян ще изненада много хора. Имах щастието да съм свидетел и под някаква форма съучастник в написването на тази книга и наистина искрено казвам, че заслужава вашето внимание. Мога да ви гарантирам, че ще ви разсмее, на моменти натъжи, но със сигурност ще ви обогати. Маги Халваджиян е важна част от изграждането на българския шоубизнес и по-конкретно на телевизионния. Има какво да разкаже и има какво да се научи от него. А той наистина споделя много в тази книга - искрено, без реклами, дори и дълбоко лични неща, за които си трябва смелост да се споделят. Нека обемът не ви плаши - чете се бързо, точно защото е много интересно. Маги и Влади Априлов, който  го интервюира в продължение на две години и заедно пишат тази книга, са се постарали никой да не остане разочарован след като я затвори. 

Кадри от премиерата на книгата/ @Невена Рикова

Аз разбрах много неща за Маги Халваджиян, докато преминавах през неговата лична история. Както казах – той не спестява нищо в нея. Както сме и свикнали и очакваме от него, той съвсем искрено говори за своя живот, за нещата, които са се случили в семейството му, за успехите и спадовете в кариерата му, дори за скандалите, които са се случвали през годините. Това, което е решил да сподели с читателите не е минавало през цедка или цензура, а е поднесено по директен и искрен начин, както по принцип Маги общува.

На мен лично ми беше интересно да видя Маги в друга светлина. Книгата започва с раждането му, минава през това как са минали детските му години и се стига до цирковото училище в Москва. След това идва и завръщането му в България, като ни разказва как започва да се занимава с търговия в началото на 90-те. Тази част ми бе много любопитна, защото изобщо не знаех, че Маги е правил и това. След това идват първите клипове, раждането на чалгата, първите предавания и така постепенно като пъзел се нарежда цялата картина за изграждането на българския телевизионен шоубизнес и за ситуацията в наши дни.

Това, което най-силно ме забавляваше в тази книга е, че през годините, независимо с какво се е занимавал, Маги е попадал в толкова безумни, забавни и сюрреалистични ситуации, че отстрани изглеждат като сцена от някой филм. На няколко пъти ми се случваше да си казвам „Е, не! Това просто не е истина. Няма как да му се е случило И това. “. Но всъщност това е неговата история, а явно Маги е магнит за любопитни ситуации, които са го научили на всичко, което знае към днешна дата. 

Кадри от премиерата на книгата/ @Невена Рикова

Това, което наистина ме впечатли обаче е, че Маги е много откровен в тази книга. Не само за шоубизнеса. Аз тук нямам изненада. Когато говори за работа, той е в стихията си и от нещата, които разказва и съветите, които дава на страниците на книгата, може само да се учиш. По-силното за мен е, че той открехва завесата за личния си живот. За най-голямата болка на семейството му, за хубавите неща през всичките тези години, за голямата му любов с Кремена и разбира се за сина му и внуците. Както говори за предаванията и успехите в професионален план, по същия директен начин говори и за себе си, колкото и трудно да е било на моменти това.

Тази книга обаче най-вече ни учи да следваме мечтите си, да се борим силно за това, което искаме и да работим здравата, за да го постигнем. Тук няма жълтини, няма плюене по други хора, има само истории. Без реклами и без цензура. Така както трябва да бъде по принцип.

Препоръчвам да прочетете книгата. Интересна е, чете се леко и има случки, които са като от филмова лента. Идеална за зимните и празнични дни. 

Автор: Любен Спасов

CONVERSATION