Book Blogger Confession Tag


Сърдечни благодарности към Кая, че ме покани да направя този таг, който е първи за мен. Надявам се занапред все по-често да имам тази възможност.

1.Коя книга най-скоро не довърши?
- Най-скоро не успях да довърша "Айсбергът ни се топи". Въпреки че е тъничка и буквално се чете за часове, на мен лично ми доскуча и просто се отказах. Докато я четях си мислех за това колко е далеч от мен и как на следващия ден ще започна да чета "Ние срещу всички" на Бакман. :D

2.Коя книга е твоят guilty pleasure?
- Определено тийн книгите, примесени с фентъзи и любовни елементи. Например "Фенка" от Рейнбоу Роуъл е от този тип романи или пък "Невърмур", който ми предстои да прочета. Това са книги, които не са много "подходящи" за моята възраст, но пък и определено не изпитвам вина, че ги чета. 

3.Коя книга би хвърлил в морето?
- Определено бих започнал с някои заглавия от съвременната българска поезия и по-точно със "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?". 

4.Коя книга си чел най-много?
- По принцип не препрочитам книги - по-скоро чрез препоръки към останалите съпреживявам отново и отново дадената история. Изключение прави единствено "Хари Потър" - от тази поредица всичките книги съм ги чел по два пъти. 

5.Коя книга не би искал да получиш като подарък?
- Със сигурност бих бил много разочарован, ако ми подарят книга от жанра езотерика или психология. Не обичам такива книги, тематиката определено е далеч от мен и много рядко нещо може да ме впечатли. 

6.Без коя книга не можеш да живееш?
- "Сол при солта" - тази книга и историята, която разказва така ми влязоха под кожата, че определено не минава и ден, в който да не се сетя за нея или да не я препоръчам на някого. Засега няма човек, на който да не му е харесала.

7.Коя книга те накара да плачеш най-много?
- Аз никога не съм плакал на книги или пък на филми. Но определено "Бьорнстад" успя да ме натъжи до толкова, че няколко дни след това да съм в лошо настроение. :D "Аз още броя дните" също имаше този ефект. 

8.Коя корица НЕ харесваш най-много?
- За определена корица в момента не мога да се сетя, но според мен тази серия на "Фама"(https://www.booktrading.bg/image/cache/data/1107873_0-500x500.jpghttps://www.booktrading.bg/image/cache/data/1107873_0-500x500.jpg) изобщо не подхожда за класиката, която издават. 

CONVERSATION