Двойна (любовна) доза Мануела Инуса

Животът не е концерт по желание. Или го приемаш, или го променяш.“
Из „Магазинчето за чай и щастие"

14-ти февруари е празник, който и ние от „Book Adventure Club” решихме да отбележим по нашия книжен начин с две истории, които нямат претенцията да бъдат най-великото нещо, което сте чели. Романите на Мануела Инуса ви пренасят на една уличка, където пет приятелки изживяват най-хубавите, тъжните и романтичните си моменти и ги споделят с всеки, който влезе в техните магазини. Теми реши да ги събере в едно ревю и ви представя една двойна доза от любов, школад и чай.

Магазинчето за чай и щастие“
В поредицата си „Валери Лейн“ немската писателка Мануела Инуса ни пренася на една очарователна малка уличка в Оксфорд, където няколко приятелки сбъдват мечтите си, споделят неволите си и се подкрепят в търсенето на щастието, любовта и добротата. А в свободното си време се наслаждават на следобедния чай, вскусните бонбони и сладките приказки.

Нека изпием чаша хубав чай в компанията на петте приятелки!

Лори е горда собственичка на малък магазин за чай на красива уличка в Оксфорд. Тя е щастливка, защото е успяла да превърне най-голямата си страст в кариера. „Ъгълът на Лори“ ухае прекрасно, а човек може да опита чаша чай от всяко кътче на света. Уютният магазин привлича с хармония и топлина, каквито излъчва и самата собственичка.

От миризмата, която напомняше за отминали времена. От старото дюшеме, което така хубаво скърцаше, когато стъпваха върху него. Лори обичаше това място, то й вдъхваше усещане за защитеност и доближаваше всички мъничко повече до Валери Бонам.“

Магазинчето за чай и щастие“е роман със свой собствен чар, роман лъхащ на ароматен чай и стоплящи сърцето истории. Представя ни ценностите на хората, живеещи в едно сплотено общество, където всеки е приятел със съседа, а дразгите и неволите са оставени далеч на заден план.

Мястото обаче било повече от магазин, защото скоро след откриването си се превърнало в един вид убежище, в което хората намирали уютно кътче и получавали не само гореща напитка, но и внимание. “

Лори заедно със своите приятелки, също собственички на магазинчета на Валери Лейн, са пример за едно искрено приятелство и любов. Момичетата - еталон за доброта, са винаги готови да подадат ръка на нуждаещ се или да стоплят сърцето му с добра дума и чаша ароматен чай. Пет жени, готови на всичко за приятелството, и борещи се докрай за любовта!

Мануела Инуса

Не след дълго станало традиция в сряда вечер Валери да отваря вратите на магазина за жените от града, които идвали при нея, благодарни, задето могат да й доверят своите скърби и радости. Пиели заедно чай и си приказвали за какво ли не. Днес тази традиция е продължена от група жени, взели пример от Валери Бонам.“

За жалост, не всичко в живота на Лори върви толкова добре, както магазинчето й и приятелството й с момичетата. Тя от месеци мечтае нейният привлекателен доставчик на чай – Бари, да я покани на среща, но това все не се случва. Но когато около теб има четири приятелки, готови да ти помогнат (със съвети и шоколад ), нещата няма как да не се развият добре. Любовта малко по малко се прокрадва в живота на красивата собственичка на „Ъгълът на Лори“.

И ако искате да изпитете чаша хубав чай в приятна компания, „Магазинчето за чай и щастие“ е подходящ избор, които ще стопли сърцето ви в студените зимни дни!

Магазинчето за шоколад и мечти“
Във втората книга от поредицата за Валери Лейн „Магазинчето за шоколад и мечти“ Мануела Инуса ни разказва историята на Кийра, горда собственичка на шоколатерия.

Кийра е момиче, което обича живота, така както обича шоколад. Мечтае за живот изпълнен с любов, красота и щастие. Привидно има всички тези неща, но действителността е различна. Приятелят й Джордан винаги намира нещо, което да не му хареса (било в Кийра, в живота или работата) . Това натъжава Кийра и тя се чувства зле, освен в понеделник, тогава в магазина идва един специален клиент, който кара момичето да се сияе от щастие и да мечтае за бъдеще изпълнено с любов и красота.

Понякога животът ти подарява втори шанс за любов“

Както и в първата книга и тук присъстват останалите приятелки Сюзан, Лори, Орхид и Руби, а освен тях се появява и нов наемател на магазинче на Валери Лейн и изпълва уличката с още красота. И те отново са готови на всичко, за да помогнат на приятел и да накарат човек да се чувства по-добре.

Историята на Кийра е изпълнена с шоколад и мечти и ще ви накара да обикнете сладката собственичка на магазинчето, да искате да станете нейна приятелка и да опитате от шоколадовите ѝ изкушения.

Магазинчето за шоколад и мечти“ е сладко изкушение, което обещава да ви достави удоволствие с аромат на шоколад и мигове изпълнени с топлина.

Автор: Темелина Трайкова 


CONVERSATION